Det kan være en ganske overskridende handling at stå med en flaske champagne i den ene hånd og en sabel i den anden – og så skulle ”hugge til”!!
Her under vises de enkelte trin i en sabrage. Vi anbefaler dog altid at man får en kyndig og grundig vejledning, når man sabler for første gang bl.a fordi det er yderst vigtigt at sikkerheden er i top.

Sabrage

(kunsten at åbne champagne med sabel)

  • 1.  1 stk. velafkølet champagne – ideelt ca. 3 grader.(Det er vigtigt at den er kold!!)
  • 2.  Afmonter – forsigtig – folie og metalgitter fra flasken.

http://www.sabredor.dk/files/manager/pics_fra_gammel_side/sabrage%25201.png

http://www.sabredor.dk/files/manager/pics_fra_gammel_side/sabrage%25202.png

  • 3. Der er to sammenføjninger på champagneflasken – find en og hold den lige i front.

http://www.sabredor.dk/files/manager/pics_fra_gammel_side/sabrage%25203.png

 
  • 4. Hold flasken med tommel i bunden af flasken og hånden under i en vinkel på ca 45 grader. Lad sablen glide langsomt op langs samlingen i flasken. Gentag et par gange til du har føling med bevægelsen.

http://www.sabredor.dk/files/manager/pics_fra_gammel_side/sabrage%25204.png

 
  • 5. Når du føler du har sablen glidende flot langs flasken, lader du den (uden yderligere kraft – det kræver ikke så meget!) møde halskraven på flasken.

http://www.sabredor.dk/files/manager/pics_fra_gammel_side/sabrage%25205.png

http://www.sabredor.dk/files/manager/pics_fra_gammel_side/sabrage%25206.png

Til forside